De resultaten
Op verschillende locaties in Arnhem werden door de 15 kVA Zon-Aggregaat & 45 kVA Zon-aggregaat de bouwkeet, container en elektrisch materieel zo duurzaam mogelijk van energie voorzien. Nadat de werkzaamheden op de Eldensedijk waren voltooid is er begonnen aan de brug in de Apeldoornseweg over de Cattepoelse weg. Tijdens deze werkzaamheden werd er aanzienlijk meer gebruikgemaakt van elektrische gereedschappen. Hiervoor was een hoger vermogen benodigd welke de web nieuw uitgekomen 45 kVA Zon-Aggregaat prima kan leveren.
Met de komst van de Zon-Aggregaat werd zoveel mogelijk energie vanuit de zonnepanelen in combinatie met het accu-pakket geleverd. Op deze manier kon er energie worden gebruikt zonder uitstoot. Mocht er voor nood toch additional energie nodig zijn, dan kon er gebruik gemaakt worden van een automatisch inschakelende back-up biodiesel aggregaat (HVO100).
De Zon-Aggregaat had naast de enorme besparingen van CO2 en NOX ook een general lagere prijs dan de conventionele diesel-aggregaat. Een conventionele diesel-aggregaat levert altijd energie, ook op de momenten dat er nagenoeg geen energie benodigd is. Een diesel aggregaat dient altijd 1500 toeren per minuut te draaien. Op deze bouwplaats werd gemiddeld genomen 0,85 kW gebruikt. De diesel aggregaat is ontworpen om gemiddeld 16 kW (20 kVA) te genereren. Dit verschil levert een enorm energie efficiëntie verlies op. De Again-up biodiesel in de Volta Zon-Aggregaat levert zijn elektrische vermogen aan de batterij. Daarbij wordt álle energie uit de diesel aggregaat ‘geoogst’. Dit levert de hoogst mogelijke efficiëntie en dus een grote diesel besparing op.
Naast deze Diesel, CO2Â en NOXÂ besparingen heeft de Zon-Aggregaat minder overlast voor de omwonende opgeleverd, een positieve invloed gehad op het imago van de bouwplaats op de buurt en een zorgde de Zon-Aggregaat voor een duurzaam imago.